Sütőtök-batáta krémleves

Sütőtök-batáta krémleves

Elkészítési idő 20 min Adag: 2 Legjobb évszak: Ősz

Hozzávalók

Instructions

  1. A fűszereket rövid ideig megforgatjuk az olajon, amíg érezni nem kezdjük az aromájukat.

  2. Hozzáadjuk a batátát és a sütőtököt, majd sózzuk, felöntjük vízzel, és forrás után kb. 10-15 perc alatt kis lángon puhára főzzük.

  3. Hozzáadjuk a megpirított zabpelyhet, kb. 3-4 percig állni hagyjuk, míg a zabpehely megszívja magát vízzel és a leves besűrűsödik.

  4. Ezután turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.

  5. Pirított magokkal tálaljuk. Pirítóssal vagy lepénykenyérrel tápláló őszi vacsora.