Vegán lasszi receptek hozzáadott cukor nélkül

Vegán lasszi receptek

Az utóbbi időben próbálgattam olyan alternatív édesítőszereket, amelyekkel hozzáadott cukor nélküli lehet édes lasszit készíteni. Így bukkantam a datolyára, mint kiváló édesítőszerre, amely lassziban is remekül alkalmazható.

Személyenként 4-5 szem friss datolyát számítva tökéletes édes lasszit készíthetünk, nincs szükség semmilyen cukorra. A datolyát egyszerűen a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom, és már is kész az édes lasszi. A datolya használata krémessé, sűrűvé teszi a lasszit, ami nem csak finom, hanem rendkívül tápláló is, különösen, ha a vátát vagy a pittát szeretnénk egyensúlyozni.

Alább néhány nagy kedvenc az idei nyárról:

(Minden alábbi recept két személyre értendő.)

 

Nyári szomjoltó kedvenc: mentás-datolyás lasszi

  • 2 dl kókuszjoghurt
  • 6 dl víz
  • 20 mentalevél
  • 8-10 puha datolya

Jó alaposan turmixoljuk össze a hozzávalókat.

 

Pitták gyönyöre: rózsavizes-vaníliás lasszi

  • 2 dl kókuszjoghurt
  • 6 dl víz
  • 1 teáskanál rózsavíz
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • fél teáskanál vaníliaőrlemény
  • 8-10 puha datolya

Jó alaposan turmixoljuk össze a hozzávalókat.

Az elnevezés nem véletlen, a rózsavíz és a vanília is afrodiziákumnak minősül, főleg hölgyek számára.

 

Trópusi álom

  • 2 dl kókuszjoghurt
  • 6 dl víz
  • 2-3 teáskanál kévara (kewara) víz
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 8-10 puha datolya

Jó alaposan turmixoljuk össze a hozzávalókat.

A kévara az illatos csavarpálmából (pandanus odoratissimus) nyert rendkívül aromás és illatos virágvíz. Különleges, egzotikus ízt kölcsönöz a lasszinak. A kardamommal együtt váta-nyugtató, idegerősítő és emésztésjavító hatása van.