Görögszénás-spenótos dál

Görögszénás-spenótos dál

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 30 min Adag: 2 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mungbabot jól mossuk meg, majd a főzés előtt néhány órára áztassuk be. Így jócskán lerövidül a főzési idő.

  2. A zsiradékon pirítsuk meg a fűszereket: a koriandert, köményt, gyömbért. Amikor enyhén érezzük az illatukat, dobjuk rá a görögszéna magot. Ez csak röviden pirítsuk, mert ha megég, keserű lesz!

  3. Adjuk hozzá a mungot, a kurkumát, hinget, sót. Forró vizet öntsünk rá, majd kis lángon, fedő alatt főzzük pépesre. Az előre beáztatott mung kb. 20 perc alatt fő puhára.

  4. Amikor a szemek szétestek, keverjük bele a spenót vagy mángold leveleket, és főzzük még 5 percig.

  5. Tálalás előtt hagyjuk lefedve pihenni kb. negyed órát. Tálaláskor néhány csepp citromlével ízesíthetjük.