Zöldséges-mazsolás kuszkusz észak-afrikai stílusban

Zöldséges-mazsolás kuszkusz észak-afrikai stílusban

Nehézség: Kezdő Elkészítési idő 20 min Adag: 2 Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát és a paradicsomot olajon zsírjára sütjük.

  2. Beletesszük a fűszereket, és megforgatjuk őket, míg az aromájuk érződik.

  3. Hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, majd egészet kis vízzel puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt.

  4. Külön edényben a kuszkuszt kétszeres vízzel leforrázzuk, kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy megdagadjon.

  5. A megfőtt zöldségeket hozzákeverjük a kuszkuszhoz,

  6. Belekeverjük a petrezselymet és a mentaleveleket, valamint a diót és mazsolát, jól összekeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés

Pittáknak, illetve nyáron mindenkinek nagyon kellemes hűsítő hatású. Variáció: lehet bulgurral is kuszkusz helyett.

 

https://edespofa.blog.hu/2019/11/22/zoldseges_mazsolas_koles_kuszkusz_az_ezerarcu_koles_ujra_talalt-sullyedt