Pitta-hűsítő kókuszos zöldbab

A nyári melegben jól esik ez a  pitta-hűsítő eledel. A kókusz és a zöldbab egyaránt kiváló pitta-egyensúlyozó, az aromás, de nem hevítő fűszerek pedig az emészthetőséget javítják.

Pitta-hűsítő kókuszos zöldbab

Nehézség: Kezdő Adag: 2

Hozzávalók

Instructions

  1. A zöldbabot kb. 20 percig külön edényben előfőzzük, nagyjából annyi sós vízben, hogy éppen elfedje. Amikor megfőtt, leszűrjük, a főzővizet levesnek, dálnak felhasználhatjuk.

  2. Az olajban a kókuszreszeléket halványbarnára pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig megforgatjuk őket is, míg az aromájuk érződik.

  4. Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot, felöntjük a kókusztejjel. Ha kell, még sózzuk, majd felforraljuk, és 4-5 percet kis lángon pároljuk, hogy szépen összefőjenek az ízek.

    Gabonafélékkel vagy frissen sült lepénnyel tálaljuk.