A nyári melegben jól esik ez a pitta-hűsítő eledel. A kókusz és a zöldbab egyaránt kiváló pitta-egyensúlyozó, az aromás, de nem hevítő fűszerek pedig az emészthetőséget javítják.
Pitta-hűsítő kókuszos zöldbab
Hozzávalók
Instructions
-
A zöldbabot kb. 20 percig külön edényben előfőzzük, nagyjából annyi sós vízben, hogy éppen elfedje. Amikor megfőtt, leszűrjük, a főzővizet levesnek, dálnak felhasználhatjuk.
-
Az olajban a kókuszreszeléket halványbarnára pirítjuk.
-
Hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig megforgatjuk őket is, míg az aromájuk érződik.
-
Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot, felöntjük a kókusztejjel. Ha kell, még sózzuk, majd felforraljuk, és 4-5 percet kis lángon pároljuk, hogy szépen összefőjenek az ízek.
Gabonafélékkel vagy frissen sült lepénnyel tálaljuk.