Spárgás kicsarí – vegán csoda Indiából

A kicsarí az ájurvéda egyik legcsodálatosabb roboráló eledele, alapvetően rizs és dál keveréke, amelyet teljesen péppé főznek. Ehhez az alaphoz melyhez szinte teljesen tetszőlegesen adhatunk zöldségeket és fűszereket – a variációk száma végtelen.

A kicsarí lényege, hogy könnyű, rendkívül könnyen emészthető, ám mégis tápláló. Adják gyengélkedőknek, lábadozóknak, fogyókúrázóknak, vagy böjtöt éppen megtörőknek.

Mivel India-szerte mindenütt ismerik és készítik, ha az ember éppen arrafelé jár, és már nem bírja a gyomra a sok fűszeres és sokszor nehéz ételt, egy végső, gyomorkímélő menedék lehet az európai ember számára is.

Én a tavaszi tisztítókúrám után készítettem az alábbi spárgás kicsarít – isteni volt!

Spárgás kicsarí – vegán csoda Indiából

Adag: 1

Hozzávalók