Sokan mondják, főleg olyanok, akikben a váta vagy a pitta dósa dominál, hogy a könnyű spárga nem elég kiadós étel a számukra. Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető vegán tápanyagbomba viszont még a legszélelbéleltebb váták és a legtüzesebb pitták számára is tápláló és ízletes eledel lehet.
Zöldspárga felturbózva
Hozzávalók
Instructions
-
Az aszafoetidát egészen rövid időre megforgatjuk az olajban, hogy az aromája érződjön.
-
Rátesszük a spárgát, annyi vízzel, hogy elfedje, majd felforraljuk, megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
-
Tálaláskor összekeverjük a sörélesztőpehellyel, megszórjuk mandulával és rácsepegtetjük a citromlevet. A főzőlevet felhasználhatjuk egy dálhoz vagy bármilyen leveshez.
-
Barnarizzsel vagy quinoával tálalva tápláló ebéd vagy vacsora.