Nagy étvágyú pitták sokszor mondják, hogy a spárga túl könnyű számukra, és gyorsan megéheznek utána. Az alábbi recept egy kissé kiadósabb, de annál táplálóbb és finomabb eledellé varázsolja a spárgát. Fehér és zöldspárgával egyaránt elkészíthető, mindhárom dósára egyensúlyozó hatású. Gabonakörettel, esetleg mellé egy kis dállal fogyasztva még kiadósabb.

Spárga vegán parmezánnal és kesudióval
Hozzávalók
Instructions
-
A spárgát néhány centis darabokra felszeleteljük, az alját, ahol kemény, meghámozzuk. (Használjunk spárgatöretet, azt sokkal kevésbé szükséges hámozni.)
-
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk az asafoetidát, megsózzuk, majd felforraljuk, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.
-
A megpuhult spárgát leszűrjük, de a főzővizet ne öntsük el: levesekhez, dálokhoz nagyszerűen fel tudjuk használni!
-
A spárgát meglocsoljuk olíva olajjal, citromlével, majd megforgatjuk a sörélesztőpehelyben, végül rászórjuk a kesudiót. Petrezselyem zöldjével is lehet díszíteni.