Spárga vegán parmezánnal és kesudióval

Nagy étvágyú pitták sokszor mondják, hogy a spárga túl könnyű számukra, és gyorsan megéheznek utána. Az alábbi recept egy kissé kiadósabb, de annál táplálóbb és finomabb eledellé varázsolja a spárgát. Fehér és zöldspárgával egyaránt elkészíthető, mindhárom dósára egyensúlyozó hatású. Gabonakörettel, esetleg mellé egy kis dállal fogyasztva még kiadósabb.

Spárga vegán parmezánnal és kesudióval

Hozzávalók

Instructions

  1. A spárgát néhány centis darabokra felszeleteljük, az alját, ahol kemény, meghámozzuk. (Használjunk spárgatöretet, azt sokkal kevésbé szükséges hámozni.)

  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk az asafoetidát, megsózzuk, majd felforraljuk, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.

  3. A megpuhult spárgát leszűrjük, de a főzővizet ne öntsük el: levesekhez, dálokhoz nagyszerűen fel tudjuk használni!

  4. A spárgát meglocsoljuk olíva olajjal, citromlével, majd megforgatjuk a sörélesztőpehelyben, végül rászórjuk a kesudiót. Petrezselyem zöldjével is lehet díszíteni.