Opciók nyomtatása

Váta-pitta nyugtató tavaszi zöldséges curry

Tavaszi zöldséges curry
Hozzávalók
  • 1 bögre kifejtett zöldborsó
  • 1 bögre felkarikázott sárgarépa
  • 1 bögre apróra vágott mángoldlevél
  • 2-3 evőkanál olíva olaj vagy ghí
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál garam masala
  • 1 csipet aszafoetida vagy 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db szegfűszeg
  • 3-4 db levél korianderzöld
  • 1 teáskanál só
  • vizier
Instructions
  1. A fűszereket az olíva olajon vagy ghín kicsit megforgatjuk, míg érződik az aromájuk.

  2. Beleöntjük a felaprított zöldségket, és kevés vízzel kb. negyed óra alatt puhára főzzük.

  3. Koriander zöldjével tálaljuk. Jól megy hozzá bármilyen gabonaköret, és jól csúszik hozzá egy kis vegán lasszi is.