Opciók nyomtatása

Tárkonyos zöldbableves ájurvédikus módon

Tárkonyos zöldbableves
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 30 min
Adag 2
Hozzávalók
  • 2 bögre zöldbab megtisztítva és 2-3 cm-es darabokra felaprítva
  • 1 db nagyobb sárgarépa meghámozva, karikára vágva
  • 1/2 bögre zeller meghámozva, karikára vágva (opcionális)
  • 1 evőkanál jó minőségű szögedi pirospaprika
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 csipet aszafoetida (vagy két gerezd fokhagyma)
  • 1 db babérlevél
  • 2 teáskanál olíva olaj
Instructions
  1. A pirospaprikát, az aszafoetidát és a babérlevelet az olajon rövid ideig megforgatjuk, míg az aromája érződni kezd.

  2. Hozzátesszük az zöldbabot, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és felforraljuk.

  3. Amikor már forr, hozzáadjuk a tárkonyt és megsózzuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük.

  4. Ekkor hozzáadjuk a répát és a zellert, majd kb. újabb 10 perc alatt puhára főzzük.

  5. Rizs- vagy tönkölyliszttel habarhatjuk, esetleg növényi tejszínnel (rizs vagy zab) tehetjük még gazdagabbá.