Opciók nyomtatása

Sütőtök-batáta krémleves

Sütőtök-batáta krémleves
Főzési eljárás
Fogások ,
Idő
Elkészítési idő: 20 min
Adag 2
Legjobb évszak Ősz
Hozzávalók
  • 1,5 bögre sütőtök felkockázva
  • 1,5 bögre batáta felkockázva
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 csipet aszafoetida
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 nagyobb babérlevél
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 2 szegfűszeg
  • 2-3 evőkanál pirított zabpehely
  • 2 teáskanál pirított mandula vagy tökmag
  • 1 teáskanál só
  • 400-600 milliliter víz
Instructions
  1. A fűszereket rövid ideig megforgatjuk az olajon, amíg érezni nem kezdjük az aromájukat.

  2. Hozzáadjuk a batátát és a sütőtököt, majd sózzuk, felöntjük vízzel, és forrás után kb. 10-15 perc alatt kis lángon puhára főzzük.

  3. Hozzáadjuk a megpirított zabpelyhet, kb. 3-4 percig állni hagyjuk, míg a zabpehely megszívja magát vízzel és a leves besűrűsödik.

  4. Ezután turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.

  5. Pirított magokkal tálaljuk. Pirítóssal vagy lepénykenyérrel tápláló őszi vacsora.