Opciók nyomtatása

Görögszénás-spenótos dál

váta pitta kapha
Főzési eljárás
Fogások
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 30 min
Adag 2
Legjobb évszak Megfelelő egész évben
Hozzávalók
  • 1 bögre sárga mungbab
  • 1 teáskanál koriander (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény (őrölt)
  • 1 teáskanál görögszénamag
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 csipet hing
  • (izlés serint)
  • citromlé (néhány csepp)
  • 3 bögre víz
  • 1 evőkanál ghí (vagy olaj)
  • 1 marék spenót (vagy mángold levél megmosva, nagyobb darabokra tépkedve)
Elkészítés
  1. A mungbabot jól mossuk meg, majd a főzés előtt néhány órára áztassuk be. Így jócskán lerövidül a főzési idő.

  2. A zsiradékon pirítsuk meg a fűszereket: a koriandert, köményt, gyömbért. Amikor enyhén érezzük az illatukat, dobjuk rá a görögszéna magot. Ez csak röviden pirítsuk, mert ha megég, keserű lesz!

  3. Adjuk hozzá a mungot, a kurkumát, hinget, sót. Forró vizet öntsünk rá, majd kis lángon, fedő alatt főzzük pépesre. Az előre beáztatott mung kb. 20 perc alatt fő puhára.

  4. Amikor a szemek szétestek, keverjük bele a spenót vagy mángold leveleket, és főzzük még 5 percig.

  5. Tálalás előtt hagyjuk lefedve pihenni kb. negyed órát. Tálaláskor néhány csepp citromlével ízesíthetjük.