Opciók nyomtatása

Zöldspárga felturbózva

Zöldspárga felturbózva
Főzési eljárás
Fogások ,
Adag 2
Hozzávalók
  • 750 gramm zöldspárga 3-4 cm-es darabokra vágva
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 marék hántolt, pirított mandula
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet aszafoetida
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál só
Instructions
  1. Az aszafoetidát egészen rövid időre megforgatjuk az olajban, hogy az aromája érződjön.

     

  2. Rátesszük a spárgát, annyi vízzel, hogy elfedje, majd felforraljuk, megsózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

     

  3. Tálaláskor összekeverjük a sörélesztőpehellyel, megszórjuk mandulával és rácsepegtetjük a citromlevet. A főzőlevet felhasználhatjuk egy dálhoz vagy bármilyen leveshez.

     

  4. Barnarizzsel vagy quinoával tálalva tápláló ebéd vagy vacsora.