Opciók nyomtatása

Zöldséges-mazsolás kuszkusz észak-afrikai stílusban

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 20 min
Adag 2
Legjobb évszak Megfelelő egész évben
Hozzávalók
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1,5 bögre zöldségkeverék (2-3 féle szezonális zöldségből (pl. cukkini, répa/batáta, édeskömény, kukorica stb))
  • 1 marék mazsola (és/vagy vörösáfonya (utóbbi nagyon feldobja))
  • 1 kápia paprika (felkockázva)
  • 1/4 marék mandula (durvára vágott (vagy más csonthéjas pl. dió))
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál garam maszala
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet aszafoetida
  • petrezselyem zöldje (és/vagy menta ízlés szerint)
  • kókusz olaj (v. olíva olaj)
  • 1 paradicsom (kisebb, felkockázva)
Elkészítés
  1. A paprikát és a paradicsomot olajon zsírjára sütjük.

  2. Beletesszük a fűszereket, és megforgatjuk őket, míg az aromájuk érződik.

  3. Hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, majd egészet kis vízzel puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt.

  4. Külön edényben a kuszkuszt kétszeres vízzel leforrázzuk, kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy megdagadjon.

  5. A megfőtt zöldségeket hozzákeverjük a kuszkuszhoz,

  6. Belekeverjük a petrezselymet és a mentaleveleket, valamint a diót és mazsolát, jól összekeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés

Pittáknak, illetve nyáron mindenkinek nagyon kellemes hűsítő hatású. Variáció: lehet bulgurral is kuszkusz helyett.

 

https://edespofa.blog.hu/2019/11/22/zoldseges_mazsolas_koles_kuszkusz_az_ezerarcu_koles_ujra_talalt-sullyedt