A paprikát és a paradicsomot olajon zsírjára sütjük.
Beletesszük a fűszereket, és megforgatjuk őket, míg az aromájuk érződik.
Hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, majd egészet kis vízzel puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt.
Külön edényben a kuszkuszt kétszeres vízzel leforrázzuk, kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy megdagadjon.
A megfőtt zöldségeket hozzákeverjük a kuszkuszhoz,
Belekeverjük a petrezselymet és a mentaleveleket, valamint a diót és mazsolát, jól összekeverjük, majd 5 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Pittáknak, illetve nyáron mindenkinek nagyon kellemes hűsítő hatású. Variáció: lehet bulgurral is kuszkusz helyett.
https://edespofa.blog.hu/2019/11/22/zoldseges_mazsolas_koles_kuszkusz_az_ezerarcu_koles_ujra_talalt-sullyedt