Opciók nyomtatása

Spárgás, mángoldos dál

Spárgás mángoldos dál
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Adag 2
Hozzávalók
  • 1 bögre sárga mungbab éjaszkára beáztatva
  • 2 bögre 2-3 cm-esre vágott spárga
  • 1 bögre megtépkedett mángoldlevél
  • 3 bögre víz
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér (vagy ½ tk gyömbérpor)
  • fekete só ízlés szerint
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál ghí vagy olíva olaj
Elkészítés
  1. A fűszereket forgassuk meg a ghín, amíg az aromájuk érződik.

  2. Öntsük hozzá a mungot az áztatóvízzel együtt, valamint a spárgát, sózzuk, forraljuk föl, és forrás után főzzük kb. 25 percet.

  3. Ekkor tegyük bele a mángoldleveleket, főzzük még további 5-10 percet, míg a mung teljesen puha nem lesz. Pár csepp citromlével tálalhatjuk.