Opciók nyomtatása

Spárga vegán parmezánnal és kesudióval

Főzési eljárás
Fogások ,
Hozzávalók
  • 750 gramm spárga
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • 1 csipet asafoetida
  • néhány csepp citromlé vagy almaecet
  • 4-5 evőkanál sörélesztőpehely (vegán parmezán)
  • 1 marék kesudió
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 bögre víz
Instructions
  1. A spárgát néhány centis darabokra felszeleteljük, az alját, ahol kemény, meghámozzuk. (Használjunk spárgatöretet, azt sokkal kevésbé szükséges hámozni.)

  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk az asafoetidát, megsózzuk, majd felforraljuk, és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük.

  3. A megpuhult spárgát leszűrjük, de a főzővizet ne öntsük el: levesekhez, dálokhoz nagyszerűen fel tudjuk használni!

  4. A spárgát meglocsoljuk olíva olajjal, citromlével, majd megforgatjuk a sörélesztőpehelyben, végül rászórjuk a kesudiót. Petrezselyem zöldjével is lehet díszíteni.