A ghít felolvasztjuk közepes serpenyőben közepes vagy kis lángon. Kavarjuk bele az aszafoetidát, forgassuk meg egy egészen picit, majd tegyük bele a cérnametéltet, és addig melegítsük, amíg befedi a megolvadt ghí és enyhén megbarnul.
Ezután adjuk hozzá a rizst és kb. kétszeres mennyiségű vizet. Sózzuk, esetleg borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk fel, fedjük le. Főzzük 10 percig, míg a rizs puha lesz, és a folyadékot beszívja.
A spárgát külön edényben főzzük puhára kb. 20 percig. Annyi vizet öntsünk rá, hogy lefedje. Amikor puha, keverjük hozzá a rizshez a kesudióval együtt, és melegen tálaljuk. Korianderzölddel díszíthetjük.
Laktató étel, kiadóssága folytán főleg a váta és a pitta egyensúlyozására ajánlott.