Opciók nyomtatása

Spárga piláf kesudióval

spárga piláf
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Adag 2
Hozzávalók
  • 2 evőkanál ghí (vagy olíva olaj)
  • 1 marék apróra tört cérnametélt
  • 200 gramm jázmin vagy bászmati rizs
  • 1 csipet aszafoetida
  • 800 gramm friss spárga, 3-4 cm-es darabokra vágva
  • 0,5 bögre kesudió
  • 1 teáskanál Himalája só
  • 1 evőkanál korianderzöldje a díszítéshez
Elkészítés
  1. A ghít felolvasztjuk közepes serpenyőben közepes vagy kis lángon. Kavarjuk bele az aszafoetidát, forgassuk meg egy egészen picit, majd tegyük bele a cérnametéltet, és addig melegítsük, amíg befedi a megolvadt ghí és enyhén megbarnul.

  2. Ezután adjuk hozzá a rizst és kb. kétszeres mennyiségű vizet. Sózzuk, esetleg borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk fel, fedjük le. Főzzük 10 percig, míg a rizs puha lesz, és a folyadékot beszívja.

  3. A spárgát külön edényben főzzük puhára kb. 20 percig. Annyi vizet öntsünk rá, hogy lefedje. Amikor puha, keverjük hozzá a rizshez a kesudióval együtt, és melegen tálaljuk. Korianderzölddel díszíthetjük.

  4. Laktató étel, kiadóssága folytán főleg a váta és a pitta egyensúlyozására ajánlott.