Opciók nyomtatása

Pitta-hűsítő kókuszos zöldbab

Pitta-hűsítő kókuszos zöldbab
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Nehézség Kezdő
Adag 2
Hozzávalók
  • 1/2 kilogramm zöldbab, 2 cm-es darabokra vágva
  • 2 hüvely kardamom
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 nagyobb babérlevél
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 csipet aszafoetida (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1-1,5 bögre kókusztejszín
  • 1 teáskanál só
Instructions
  1. A zöldbabot kb. 20 percig külön edényben előfőzzük, nagyjából annyi sós vízben, hogy éppen elfedje. Amikor megfőtt, leszűrjük, a főzővizet levesnek, dálnak felhasználhatjuk.

  2. Az olajban a kókuszreszeléket halványbarnára pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig megforgatjuk őket is, míg az aromájuk érződik.

  4. Hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot, felöntjük a kókusztejjel. Ha kell, még sózzuk, majd felforraljuk, és 4-5 percet kis lángon pároljuk, hogy szépen összefőjenek az ízek.

    Gabonafélékkel vagy frissen sült lepénnyel tálaljuk.