Opciók nyomtatása

Mentás almacsatni

mentás almacsatni
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 10 min
Adag 2
Hozzávalók
  • 1 db alma, kockára vágva
  • 1 teáskanál ghí vagy kókuszolaj
  • 1 teáskanál római kömény mag (megpirítva)
  • 1 teáskanál ánizsmag
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér (ha nincs, használhatunk helyette gyömbérport is)
  • 1 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál aszafoetida
  • 1 marék mazsola beáztatva
  • 10-15 db mentalevél apróra felvágva
  • 1-2 evőkanál evőkanál barna nádcukor
  • 1 csipet só
Instructions
  1. A fűszereket pirítsuk meg a ghíben vagy olajban a következő sorrendben: római kömény, ánizs, szegfűszeg, gyömbér, fahéj, aszafoetida.

  2. Ezután adjuk hozzá az almát, a mentát, a csipet sót, és csak épp annyi vizet, hogy oda ne égjen.

  3. Fedő alatt, kis lángon főzzük puhára.

  4. Amikor teljesen megpuhult az alma, keverjük hozzá mentalevelet, a cukrot és a mazsolát, és még kb. 5 percig hagyjuk összepárolódni. Ízlés szerint készíthetjük csípősebbre (nagyobb mennyiségű gyömbér vagy fél - 1 tk feketebors hozzáadásával) és édesebbre.