Opciók nyomtatása

Kókuszos galambborsó dál

kókuszos toor dál
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Hozzávalók
  • 1 bögre toor dál éjszakára beáztatva
  • 3 bögre víz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 db babérlevél
  • 2 evőkanál ghí vagy olíva olaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér vagy 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 1 csipet aszafoetida
  • 2 evőkanál kókusz
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 db paradicsom kokckára vágva
Elkészítés
  1. A dált babérlevéllel, kurkumával, sóval 6 csésze vízben péppé főzzük.

  2. A ghíben megpirítjuk a kókuszt és a római köményt, majd hozzáadjuk a cukrot és az aszafoetidát.

  3. A ghís keveréket a dálhoz adjuk, paradicsomszeleteket dobunk bele és még kb. 5 percig főzzük.