Opciók nyomtatása

Kókuszos cukkíni feketeköménnyel

Kókuszos cukkíni feketeköménnyel
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Hozzávalók
  • 1 db cukkíni meghámozva, felkarikázva
  • 1 db sárgarépa meghámozva, felkarikázva
  • 1 db közepes paradicsom felkockázva
  • 1 bögre sűrű kókusztej
  • 1 teáskanál curry levél
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma por
  • 1/2 teáskanál feketekömény mag (kalonji)
  • 1/2 teáskanál Pitta csúrna
  • 1 csipet asafoetida (v. 2 gerezd fokhagyma)
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2-3 evőkanál kókusz- v. olívaolaj
  • 1 teáskanál só
Instructions
  1. A paradicsomot az olajban zsírjára visszasütjük.

  2. Beletesszük a kókuszreszeléket, és 2-3 perc alatt halvány barnára pirítjuk.

  3. Hozzáadjuk a fűszereket, rövid ideig megforgatjuk őket, míg az aromájuk érződik. (Vigyázzunk, hogy a feketeköményt ne égessük meg, mert keserűvé válik!)

  4. Hozzáadjuk a többi zöldséget, a kókusztejet, megsózzuk, felforraljuk, és kb. 10-12 perc alatt kis lángon puhára pároljuk.

    Gabonafélékkel vagy frissen sült lepénnyel tálaljuk.