Opciók nyomtatása

Kókuszos cékla

Kókuszos cékla
Főzési eljárás
Fogások ,
Hozzávalók
  • 2 csésze cékla meghámozva, felkockázva
  • 1 csésze kókusztej
  • 2 hüvely kardamom
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál kukruma
  • 1/2 teáskanál gyömbér
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 szem szegfűszeg
  • 1 csipet hing (vagy 2 kis gerezd fokhagyma)
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
Instructions
  1. A céklát kb. negyed csésze vízben feltesszük főni, amikor már majdnem elfő, mintegy 15 perc múlva, hozzáöntjük a kókusztejet, és még kb. 10-15 percig főzzük, hogy a kókusztej is nagyrészt elfőjön és besűrűsödjön.

  2. Az olajban halványbarnára pirítjuk a kókuszreszeléket, majd hozzátesszük és rövid időre megforgatjuk a fűszereket, amíg érződik az aromájuk.

  3. A fűszeres-olajos keveréket hozzátesszük a céklához, megsózzuk, majd további 5 percig pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.

  4. Pirított mandulával esetleg koriander zöldjével díszítve tálalhatjuk.