Opciók nyomtatása

Kakukkfüves vöröslencse leves

Főzési eljárás
Fogások
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítési idő: 25 min
Adag 2
Legjobb évszak Megfelelő egész évben
Hozzávalók
  • 1 bögre vöröslencse (megmosott, beáztatott)
  • 1 db répa (felkarikázva)
  • 1 db zeller (felkockázva)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 csipet hing
  • 1 db babérlevél
  • 1 lestyán (levél)
  • koriander-/petrezselyemzöld
  • 3 bögre víz
  • olívaolaj
  • víz
Elkészítés
  1. Olajon megforgatjuk a porfűszereket, amíg érződni kezd az aromájuk

  2. Hozzátesszük a répát, a zellert és a vöröslencsét, valamint hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet

  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, amikor a vöröslencse már teljesen szétesik.

  4. 5 perccel a főzés vége előtt belekeverjük a koriander és/vagy petrezselyemzöldet.

Megjegyzés

Kép forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/6290389-voroslencse-leves