Opciók nyomtatása

Édes curry

édes curry
Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Fogások ,
Adag 2
Hozzávalók
  • 1 bögre sütőtök meghámozva, felkockázva
  • 1 bögre édesburgonya meghámozva, felkockázva
  • 1 marék beáztatott mazsola
  • 1/2 bögre édes ananász kockára vágva
  • 1-2 teáskanál sötétbarna nádcukor
  • 1/2 teáskanál kardamon
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld vagy koriander zöld
  • 2 evőkanál ghí vagy kókuszolaj (az olíva túl fanyar hozzá)
  • 1 teáskanál só
  • víz
Instructions
  1. A felkockázott zöldségeket kevés vízzel puhára főzzük.

  2. A kókuszolajban/ghíben megpirítjuk a fűszereket egy másik edényben, majd hozzáadjuk az ananászt, a barna cukrot, a mazsolát, és összeforgatjuk egy kicsit.

  3. Az egészhez hozzáöntjük a megfőzött zöldségeket, megsózzuk, rászórjuk a petrezselymet, és még 3-5 percig pároljuk, hogy összefőjön.